Mayonaise
« Terug naar BijgerechtIngrediënten:
- 2 eidooiers
- 1 theelepel gladde mosterd
- zout
- peper
- 1 theelepel witte wijnazijn
- 250-300 ml arachide- of olijfolie
- 2 theelepels citroensap
Bereidingswijze:
Zet een kom op een vochtige doek, zodat deze stevig staat tijdens het kloppen.
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Zo emulgeren (mengen) ze beter.
Meng 2 eidooiers met 1 theelepel (gladde) mosterd, zout en peper.
Klop 1 theelepel witte wijnazijn erdoor.
Voeg al kloppend, eventueel met een mixer op halve stand,250-300ml arachide- of olijfolie druppelsgewijs toe.
Als de mayonaise dik genoeg is 2 theelepels citroensap erdoor roeren en eventueel nog wat extra zout en peper toevoegen.
Breek de dag ,tik een gezond en lekker eitje.