Eierragout
« Terug naar BijgerechtIngrediënten:
- 6 hardgekookte eieren
- 200 gram gestoofde champigons
- 175 gram gekookte asperges
- 20 gram boter
- 25 gram tarwebloem
- 375 ml. champignon- en aspergenat
- 1 eierdooier (middelgroot)
- 3 eetlepels witte wijn
- zout
- citroensap
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 1 theelepel kappertjes
- 2 eetlepels croutons
Bereidingswijze:
Laat de champignons en de asperges in een zeef uitlekken, waarbij het vocht opgevangen wordt en eventueel met water tot 350 ml. wordt aangelengd. Pel de eieren en snijd de champignons en de eieren in plakjes. Smelt de boter voor de saus. Voeg hier al roerend de bloem aan toe en blijf roeren tot de bloem goud geel is. Giet al roerend met een garde beetje bij beetje het groentenat erbij. Blijf roeren totdat alle klontjes zijn opgelost en laat de saus 10 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de champignons, asperges en de eieren toe aan de saus en warm ze hierin op. Kluts de dooier met de witte wijn en roer ze door de van de warmtebron gehaalde ragout. Breng de ragout met zout en citroensap op smaak, en strooi er peterselie over. Voeg tot slot nog de kappertjes en de croutons aan de ragout toe.
Breek de dag, tik een gezond en lekker eitje!