Wentelteefjes
« Terug naar OntbijtIngrediënten:
- 2 eieren
- 2 zakjes vanille suiker
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 2 1/2 dl melk
- 8 sneetjes wit-casinobrood
- 40 g boter of margarine
Bereidingswijze:
In een diep bord de eieren, vanillesuiker, kaneelpoeder en melk loskloppen. Sneetjes brood één voor één door het eimengsel wentelen en op elkaar in ander diep bord leggen. Rest van het eimengsel over de broodstapel schenken. Laten intrekken totdat alle sneetjes doorweekt zijn.
In een grote koekenpan helft van boter verhitten en de helft van de sneetjes brood in ca. 5 minuten goudbruin bakken, halverwege voorzichtig keren. Wentelteefjes uit de pan nemen. Rest van de boter verhitten en op dezelfde manier de overige wentelteefjes bakken. Serveren met poedersuiker, jam ,kaneelpoeder.
Breek de dag, tik een gezond en lekker eitje!