Agrarisch Ondernemer 2013

Eiersalade op toast

« Terug naar Lunch

Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 sjalotje
  • halve theelepel mosterd
  • klein bosje bieslook
  • scheutje ketchup
  • peper
  • zout
  • 8 geroosterde boterhammen

Bereidingswijze:

Eiersalade voor 4 personen

 

Kook de eieren in 8minuten hard.

Laat de eieren “schrikken” onder de koude kraan.

Snijd de eieren met een eiersnijder 2 keer, een keer in de lengte en een keer in de breedte.

Meng de mosterd, de mayonaise en de crème fraîche goed door elkaar.

Snijd het sjalotje  en knip de bieslook in kleine stukjes

Voeg de sjalotjes en de bieslook bij de eieren en roer dit goed door elkaar.

Voeg vervolgens de saus toe en roer het wederom goed door elkaar.

Voeg een theelepeltje kerrie en een scheutje ketchup toe voor een iets pittigere smaak.

Proef de eiersalade en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

 

Breek de dag, tik een gezond en lekker eitje.